Lamy 2000

Unul din stilourile de tip “flagpen” de la Lamy. Aici, varianta din makrolon, materialul bazat pe fibra de sticla a celor de la Lamy, un material extrem de rezistent. Ceva mai usor in greutate, spre deosebire de modelul din inox si otel, Lamy 2000 mk2 SS.

Sistemul de incarcare il stim, un piston excelent bazat pe modelele de piston mai vechi de la Lamy, doar ca aici capacitatea de cerneala a fost marita prin diametrul rezervorului ceva mai mai mare decat la precedentul si excelentul model din makrolon, Lamy 80 Profil. O penita de 14kt cu un feed responsiv implineste un lucru german, cu inalte calitati de scriere non-stop, fara oboseala. Accesoriile de inox rhodinizat si fereastra de cerneala de tip blinds pun in evidenta designul streamlined al acestui stilou.

Stiloul a venit la atelier pentru reglarea penitei (e spre umed); in plus, o reasezare in geometrie, pentru ca se pare ca cineva a intervenit pe structura penitei, in trecutul stiloului. O curatare ultrasonica interior si exterior, plus lubrifiere.

La sosire

 

Modelul acesta langa un Lamy 80

2 Comments

  1. […] cei ce nu au citit posturile anterioare referitor la aceste modele de stilouri de la Lamy, vedeti Lamy 2000, Lamy 80 si 99E. (Lamy 80 Makrolon fiind precursorul modelului descris aici, iar modelul 99E unul […]

  2. […] este uimitor ce similaritate exista intre constructia acestui model Montblanc si cea a stiloului Lamy 2000. Acelasi sistem de asamblare sectiuni, eliberare rezervor si piston/garnitura, mod de dezasamblare. […]

Leave a Reply