Muzeu stilouri

Articole recente

Lady Sheaffer Brushed Silver Basketweave GT

17/01/2018

Lady Sheaffer Brushed Silver Basketweave GT

17/01/2018
Lady Sheaffer Brushed Silver Basketweave GT

Un stilou frumos, de la Sheaffer, pe numele lui din buletin Lady Sheaffer Brushed Silver Basketweave GT. Modelul acesta este numit Lady, pentru ca, nu’i asa, e mic si se potriveste unei …lady. Mie personal mi se pare grozav de sexista chestia asta, ca si cum, vezi Doamne, o femeie are obligatoriu maini mici. Prietene, am vazut la viata mea niste femei care daca mi’ar fi dat un sfert de palma, ma invarteam 2 ceasuri in loc 🙂 🙂 🙁 🙁 . Dar, nah…prin anii aia interesanti, chestia cu sexismul era asa, o chestie de viitor…:)

Stiloul este frumos, cum am zis, insa materialele si constructia mi se par mult sub ce astept eu de la Sheaffer. Facut prin anii 60 (spre sfarsit), incarcare cu cartus (scurt international), steel nipple, penita aur, sectiune penita lunga, white dot-ul la locul sau, si agatatoare scurta (tip militar, facut faimos de Sheaffer Triumph sau Tuckaway inainte de razboi).

Penita este una in linie M spre B, varf iridium de tip “kugel”, model/tip “snub nose”, adica e ridicata de varf in sus, creand o senzatie ciudata la inceput, ca si cum penita ar fi deformata :), dar nu e. Asa e ea, si scrie excelent.


Stiloul asta a venit cu probleme, altfel ce ar fi cautat la mine, nu? OK, are penita si feedul complet separate, sectiunea penitei zdrentuita in varf, multiple zgarieturi de adancime variabila, lipsa placa pe alocuri, nipple-ul infundat.

Fotografii inainte de reparatie

DUPA REPARATIE

  • Stabilizat oxidarea pe corp si capac, curatare zone oxidate
  • Lacuire mata pe portiunile afectate
  • Refacuta marginea sectiunii penitei
  • Reatasat penita pe feed, reajustare penita pe feed
  • Fixare ansamblu penita/feed in interiorul sectiunii
  • Ajustare penita pentru scris ok, ajustare debit pe canalele interne
  • Modare cartus si sac siliconic, pentru sistem incarcare
  • Ceruire microcristale exterior

Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×