Muzeu stilouri

Articole recente

Kaweco Gold anii 30

22/06/2018

Kaweco Gold anii 30

22/06/2018
Kaweco Gold anii 30

A doua jumatate a anilor ’30, un stilou excelent; interior ebonita, cu manseta completa nemetalica, placat 24kt, capac si corp complet, plus capacele si accesoriile aferente. Incarcare cu buton si lamela interna, sac cauciuc schimbat, design cu fateta octogonala, penita originala pentru acest model marcata KaWeCo 14C-585, linie EF semi flexibila. Stiloul nu este la vanzare, face parte din colectia personala.

Inca nu am decis ce model anume este; nu sunt expert in Kaweco, si personal inclin sa cred ca este un model vintage Dia sau Dia2 (exemplu aici, doar cu capacele aurite), daca nu cumva modelul de varf de la Elite. Sigur voi fi corectat aici de cei ce stiu mai bine, asa ca va rog sa imi spuneti parerea voastra 🙂

Modelul de Dia din anii 30 este intrucatva similar cu ce vad eu pe stiloul asta, doar manseta placata cu aur este diferita. Pentru conformitate, foto de aici arata modelele care mi’au atras atentia:

Pentru mai multe modele Kaweco si consideratii pe acest brand vintage, cititi aici.


Cutia pare cea originala, si dupa aspectul “luxurious”, poate fi cea in care un stilou de varf putea fi vandut in acei ani.  In stare excelenta, ceea ce ma mira; de obicei cutiile de prin perioada aceea sunt cam obosite.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

SDI pe Facebook

Curiosi in vizita

  • 40,049
×