Istoria stiloului

Deloc diferita de istoria (si istoriile) altor inventii si devenirii unor obiecte pe care acum le luam de’a gata, cum se spune. Doar ca uneori, istoria unui obiect anume are o nuanta distincta, un trecut mai colorat, intamplari mai deosebite. Merita sa fie cunoscute de un public mai larg, cred.

Articolele de mai jos sunt scrise de mine in intregime, multe din ele cu sursa proprie de inspiratie, multe din ele fiind instigate de subiecte celebre in legatura cu istoria mai veche sau mai noua a stilourilor si instrumentelor de scris. Personal, cred ca a scrie un articol despre un stilou in care sa descrii sec un obiect, nu este un articol complet. Stiloul acela a fost rodul mintii unui individ, care a vazut ceva ce altii din jurul lui nu au vazut. Epoca in care a trait este un subiect in sine, si trebuie discutata macar in treacat.

Asa ca am incercat sa tratez chestiunile acestea in masura egala, interesanta si de ce nu, cu umor. Sper sa va placa, si daca gresesc undeva, iertati autorul; doreste doar sa impartaseasca o pasiune cu semenii lui din lumea larga.