Galerie restaurari Flaro

FLARO RESTAURARI

Restaurarea stilourilor produse de Flamura Rosie/Flacara Rosie/Flaro Sibiu (si de diversele sectii care contribuiau la manufactura pieselor pentru aceste stilouri, cum ar fi Progresul Bucuresti, IMP Bucuresti) nu este o munca extrem de grea. Simplitatea modelelor si a designului acestora usureaza viata unui reparator/restaurator de stilouri; greutatea consta in demontarea pieselor rupte/avariate si identificarea unor piese de schimb, de obicei de la alte stilouri donatoare, avariate dincolo de reparatie.

Nu este o munca ce ofera alte satisfactii decat cele de multumire personala, in sensul ca peste 30-50 de ani, aceste stilouri vor fi aproape inexistente. Nimeni nu va mai sti ce modele erau, cum aratau, cine le va fi produs si cand. Si este pacat, pentru ca eu doresc ca aceste piese sa reziste cat se poate mai mult; pastrand proportiile, nu vad de ce doar Parker sau Waterman au dreptul la nemurire..

Am postat aici parte a rezultatelor de restaurare a stilourilor Flaro, cu descrierea (sumara) a conditiei la achizitie, piese, sistem de functionare, dificultati la procurare piese sau probleme speciale in reparatie, si fotografii pentru cele de mai sus. Evident, trebuie re-catalogate modelele, pentru ca lipseste documentatia care ar putea dezvalui anii de productie, lipsesc cataloagele de productie pe serii si ani, etc. Este o munca in progres, mai sunt zeci de Flaro care isi asteapta randul plus cele care sunt in acest moment in diverse stadii de reparatie/restaurare.

Alternativ, puteti vizita si paginile care descriu modelele de stilouri Flaro din colectie, modelele de penite instalate pe aceste stilouri. Daca aveti de adaugat sau corectat vreo informatie, va rog sa o faceti; nu sunt un specialist desavarsit in istoria stilourilor Flaro, pot gresi sau descrie in mode eronat un model. De aceea, orice informatie de aici trebuie vazuta ca un efort sincer de a descrie un hobby, si nu o biblie a stilourilor produse in Romania.

Vezi catalog stilouri romanesti
11/11/2020

Flaro 61C III

03/11/2020

Inlocuire sectiune Flaro

03/11/2020

Flaro 61S – gri/verde

03/11/2020

Flaro 61S Negru – mk1

28/10/2020

Flaro “VEGA SM” customizat

09/10/2020

Pix Flaro n/c