Muzeu stilouri

Articole recente

Flaro Sirius II

10/06/2019

Flaro Sirius II

10/06/2019

Modelul II Flaro Sirius, un frankenpen “original” zic eu, parca este pus laolalta din piese care se potriveau, in lipsa de inspiratie pentru alte modele noi. Cum am mai spus si in alte articole, Flaro a creat multe astfel de modele asamblate din piese de pe alte stilouri, avand avantajul inter-schimbabilitatii pieselor si componentelor pe care le fabricau, in special in perioada 1982 – 1989. Am senzatia ca Flaro este singura companie producatoare de stilouri (dupa stiinta mea) care a produs pe banda rulanta soiul asta de frankenpens :).

Capacul este alama cromata (de tipul des intalnit “brushed”, vezi Selena M sau Diamant), cu inel cromat gloss cu inscriptia Flaro in cartusul uzual, si cuvantul Sirius intre sevroane duble >> Sirius>>, penita otel placat, clip cromat sertizat interior, dom clip cromat gloss. Dupa caratcteristici, stiloul a fost manufacturat intre 1984 – 1988, la Flaro Sibiu, impreuna cu modelul de Flaro Sirius I.

Fara piston (ax avans, bucsa avans), sectiune penita complet blocata, zgariata rau, nu flow, nu debit, nu curgere prin feed, nimic. Fereastra de cerneala este de tip solid (cimentat in sectiune rezervor), cu masca fatetata mobila din plexiglas.

Intra in restaurare.

Print Friendly, PDF & Email

Legenda Poenaru

legenda poenaru

Ultimele reparatii

Din atelier

Facebook Stilouri

Forum Stilouri

forum stilouri

Curiosi in vizita

  • 47,205
×