Flaro Scolar (gri)

Cotrobaind prin cutii pline de vechituri, ai parte de surprize placute. Nu de multe ori, ci doar uneori (a se citi rar sau foarte). Dar asteptarea merita, pentru ca din intunericul unei cutii poate iesi un obiect despre care nici nu aveai habar ca exista.

Surpriza mea astazi a fost gasirea unui stilou Flaro Scolar, culoare gri-albastrui. Nu stiam ca au fost facute si in culoarea asta, le vazusem doar pe cele negre. Acuma ca stau sa ma gandesc, de ce nu ar fi fost si pe alte culori? La urma urmei, multe modele de stilouri de la Flaro (si Archimet too) au fost facute in culori pastel, a se vedea modelele 61S, Mercur, Pionier, etc.

Acest Flaro Scolar este diferit de modelul pe negru, in mai multe privinte: mecanismul intern nu este acelasi, ci unul vazut pe modelele Flaro Vega, si 61C. Gravura este diferita, desi tot Flaro Scolar scrie, dar fontul si marimea acestuia este diferit de modelele pe culoarea neagra. Daca la cele negre gravura este neglijenta si cu fonturi capitale, aici fonturile sunt in font italic cursiv si gravura este mult mai bine executata. Nu este adanca, dar foarte bine facuta.

Feedul este ebonita, de un model nevazut de mine pe vreun Flaro (dublu canal pe spate, cu canal perforat pe mijloc, vertical), penita este una germana de tip “vogelklopf”, din aliaj, marcat doar Iridium, avand un zimbru ca logo central, cu pastila de iridium lunga.

Inelul decorativ al capacului este din alama, clipul din alama cromata vazut pe modelele Flaro 61S, cu sevron in dublu V asezate vertical, pastila de prindere a clipului este cea normala pentru un Flaro Scolar.

Ce are in plus (sau ma rog, in minus) acest stilou fata de un Scolar este capatul corpului, care este plat, cu o pastila subtire neagra. Cred ca acel capat se va fi fisurat sau rupt la un moment dat, si capatul a fost reformat platiform, o pastila de plastic negru fiind sudata pe capat. Efectul nu este unul neplacut, ci dimpotriva.

Una peste alta, un stilou neasteptat si cum am spus, o surpriza foarte placuta. Acum astept urmatoarele surprize, in culorile verde, rosu, grena, albastru, si de ce nu, poate chiar un Flaro Demonstrator 🙂 🙂 🙂 .

Leave a Reply