Flaro Mercur S (verde)

Similar in cele mai mic amanunte cu modelul S pe negru si modelul pe gri, acest Mercur S pe verde este ceva ce nu credeam ca voi vedea la modelele Flaro 🙂 . O culoare extrem de, cum sa spun…”nesocialista”, daca poate fi o expresie asta. In stare perfecta de functionare, il cred produs intre 1975 – 1980. Este al treilea Mercur in colectia Flaro, si incep sa caut celelalte modele, sigur au mai fost facute si in alte nuante.

Capacul este de tipul vazut pe Flaro Vega S/SM (modelul cu capac negru termoplast), insa ceva mai mare in diametru si cu o conicitate mai redusa. Pastila clipului este de diametru mai mare, pentru a acomoda diametrul final. Furniturile sunt alama cromata, cu un inel decorativ subtire din acelasi material, in profil conic negravat.

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. […] Capacul este unul normal, vazut in special pe Vega S si Vega SM, alama cromata. Fiindca este singurul model gri de Mercur (primul este un Mercur S pe negru), nu pot spune cu siguranta daca aceste capace erau instalate din fabrica sau pur si simplu a fost pus de cineva in trecut. De nimerit se nimereste perfect, totusi :). Am insa senzatia ca altul era capacul original…(LE – aveam dreptate in ce priveste capacul: este unul de plastic gri, similar in design cu cel de aici). […]

Leave a Reply