Stilou Diplomat Germany, un stilou simplu, insa cu un design excelent si o penita fiabila. Un incident neplacut a facut ca stiloul sa fie considerat de nefolosit de catre proprietar.

A venit la Stilouri de Ieri pentru:

  • curatare completa ultrasonica
  • reparatie si reslefuire penita
  • ajustare flow si curatare sistem de alimentare

Stiloul acesta Diplomat Germany este din metal, cu prindere a capacului pe corp tip clip/click, accesorii nichelate. Stiloul este emailat in culoare alba sidef, foarte chic si ofera o prindere buna. Echilibrul este excelent daca este postat. Penita este otel, extrem de fiabila si bine facuta, linie M spre B, varf KM (kugel).

Un stilou simplu, dar eficient si un adevarat cal de povara pentru cineva care are nevoie sa foloseasca stiloul la scris in orice moment sau/si pe timp indelungat.


1.Penita era deformata, in urma cazaturii in varf, pe o suprafata tare. Tines-urile erau incalecate si curbate spre interior, si pastila de iridium fusese deformata destul de serios. A fost scoasa de pe sectiune, burnished, pastila indreptata, penita indreptata, ajustata pe feed, introdusa inapoi pe sectiune.

2. Sistemul de incarcare era complet infundat cu “marmelada”, adica cerneala uscata si praf, solidificata in interiorul sectiunii. A fost tinuta la baia ultrasonica o ora, si apoi spalata sub jet directional.

3. Penita a fost reslefuita pentru a se re-ajusta pastila de iridium cu contactul fin pe hartie.

4. Cineva a dorit sa ajusteze feedul pe penita (probabil) si a facut’o la cald; insa nu a folosit aer cald si flacara, si a topit putin varful feedului. Pentru ca  nu afecteaza scrisul, l’am lasat asa (vezi ultima fotografie de mai jos).