de ce folosesc cerneluri diferite?

De ce folosesc cerneluri diferite

03/01/2018 Penthing 2 min read

Eh, na…de ce folosesc cerneluri diferite, si de ce de diferite culori ?? De ce nu? Sunt la indemana, sunt vii si zglobii si fistichiu colorate (dar pot fi si culori mai serioase sau mai “business”), sunt atractive pentru cei ce le vad pe hartie, pot exprima sentimente, stari sufletesti, evenimente (mai triste sau mai vesele), pot face un text anost sa arate mai expresiv, pot exprima (sau pot nuanta, mai bine zis) ideile cuprinse intr’un text, iar pentru un stilou transparent, ii pot conferi acel “pai vino’ncoa”, (sentiment pe care numai cine nu a folosit un TWSBI incarcat cu Iroshizuku Ama-Iro, de ex, nu il stie). Si evident,pentru ca pot. Na, de aia… 🙂

Evident, este ceva complet subiectiv; sunt persoane care au folosit doar o culoare sau doar nuanta unei anume culori de cerneala. Bravo lor, inteleg sentimentul, eu facand parte din generatia care a scris cu cerneala albastra (sau neagra) toata viata, pana am dat de placerea de a folosi si alte culori, din motivele aratate mai sus. Tarziu, dar e mai bine decat deloc, zice eu.

Nu foloseam rosu, pentru ca in mintea mea, rosul era apanajul celor ce puneau note sau corectau extemporalele la scoala. Nu scriam cu violet, pentru ca nu se gasea (erau folosite doar la CEC, Posta Romana si alte institutii, remember?). Nu incarcam stiloul cu verde, aproape negasibil in vremurile acelea. Eram un baiat cuminte, scriam cu ce era voie sau cu se gasea.

Si oricum, unde si pe ce as fi putut eu pune culoarea rosie, violet sau verde? La scoala, in nici un caz. Mai tarziu, ca adult, nici o institutie nu mi’ar fi primit hartiile daca ma apucam sa fac curcubee pe vreo cerere, sau sa semnez (fereasca Domnu’) cu vreo culoare inafara celei albastre. Si situatia asta inca este prezenta, in multe locuri.

Sigur ca puteam folosi un pix; dar atunci negam existenta unui stilou bun in buzunar. Si ziceam pa-pa placeri de a scrie cu stiloul. No deal.

Ca sa nu mai bat campii in continuare, mai zic atat: intr’o zi cu vreun eveniment mai trist, sau ploioasa, sau mai de doi bani asa, incercati si scrieti vreo doua pagini cu stiloul preferat, incarcat cu o culoare vie.

VA VETI SIMTI VIU !!!

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii