Muzeu stilouri

Articole recente

Customizare penita Sailor Pro Gear

13/02/2018

Customizare penita Sailor Pro Gear

13/02/2018

Sailor face niste stilouri care pe mine, personal, ma incanta; acest model de Sailor, pe numele lui din buletin “Sailor Pro Gear Slim Shiki-Oriori Four Seasons Haruzora Sky Blue”, este un stilou mediu ca marime, cu incarcare prin cartuse Sailor sau convertor proprietar (ambele disponibile pe piata la preturi ok). Cu cartusul sau convertorul proprietar, capacitatea de incarcare este una buna, de 0.9ml.

Modelul este in culoarea sky blue, si iridiscenta materialului (translucid) descrie “nuanta cerului de primavara, de un albastru ireal”, sau ma rog, asa spun cei de la Sailor in prezentarea modelului. Exista o diferenta de nuanta intre capac si corp, dar asta e alegerea de design si productie a celor de la Sailor, si nu o chestiune de fade sau de decolorare in timp.

Capacul este cu filet, foarte bine facut; accesoriile sunt placate 14kt, extrem de bine lucrate. Nah, e Sailor totusi. Pe capac, emblema Sailor poate fi usor recunoscuta, o emblema care a facut istorie din 1911 pana in zilele noastre, Sailor fiind Montblancul japonez, dupa unii (si eu sunt perfect de acord).

Inelele decorative dau o expresie de lux acestui stilou, iar bandoul masiv de pe buza capacului este deosebit; marcajul Sailor 1911 este perfect vizibil si confera stiloului o clasa in mod clar regala.

Penita este un 14kt solid, in linia originala un M. Proprietarul s’a jucat cu ea pe smirghel pana a facut’o ceva …altceva, pastila de iridium fiind complet absenta. De aceea stiloul e la mine, pentru customizarea penitei. Dupa ce a ramas din ea, si latimea la care e acum penita la varf, cred ca un stub cursiv de 0.8/1.0 este o idee buna. Evident ca in timp, cu iridiumul lipsa, penita se va toci mai repede.

Fotografii cu penita customizata vor fi postate aici, dupa ce va fi terminata. Acestea de acum sunt luate la sosirea stloului la atelier, dupa o verificare atenta, inainte de curatare.

Print Friendly, PDF & Email

Ultimele penite

Din atelier

Testimoniale

×