Compactor Patent

Stilou model Compactor Patent, produs in Brazilia de Canetas Compactor in (cca) 1956-58. Material plastic acrilic, cu incarcare prin sistem acordeon, buton transparent pentru nivelul de cerneala, fereastra cerneala mediana din perspex. Penita otel placat, incriptionata Compaktor 1st Quality, feed ebonita stil classic slope.

Furnituri placate 14kt, cu clipul incriptionat Compaktor. Merita spus aici ca penita si clipul (probabil si alte piese, daca nu tot materialul stiloului sau produsul pe bucati) sunt gravate Compaktor si nu Compactor; prezinta un exemplu al importurilor facute de Canetas Compactor din Germania, de la firma lui Paul Buschle, Compaktor Fullfederfabrik din Wuppertal. Cert este ca productia braziliana nu a folosit niciodata gravura Compaktor pe produsele lor, ci doar Compactor.

Ca o nota de interes, am ramas surprins de asemanarea acestui stilou produs in Brazilia cu modelul Montblanc no. 342. Aproape aceleasi curburi in design, lungime si model pastila a clipului. Pare foarte asemanator, mai ales pus unul langa altul, ca mai jos.

Leave a Reply