Big Orange de la Columbus

Big Orange de la Columbus

22/04/2018 Penthing 2 min read

Totul este foarte ciudat la stiloul asta, pe care l’am numit (in lipsa de alte cuvinte mai bune) Big Orange de la Columbus: Big Orange, pentru ca e Big, Orange ca e portocaliu, si ca (cica-cica) e de la Columbus (eu sunt cam sceptic), dar clientul asa sustine. Si clientul are mereu dreptate, sau ceva de genul. Eu nu cred ca e de la celebrii producatori de stilouri italieni din anii 40-50-60, dar nah…

Stiloul (corpul si capacul) este din acril, sau ceva similar, poate un soi de ebonita cu adaos de perspex. Spun asta pentru ca e “flakey”, se cojeste in interior, semn ca a fost turnat, nu strunjit; asta miroase a anii 70. Filetele sunt taiate destul de recent, sunt “prafoase”, ceea ce e un indicator de ebonita, dar nu curata. Probabil ca e un amestec, si am vazut destul de rar chestia asta, in special la stilouri produse intre anii 60 si 70.

Sectiunea penitei nu e din filmul asta; este conica, intra prin frictiune (cine naiba, wtf, etc), e instabila pe corp, si aseaza un pas mare de tot diferenta intre corp si sectiune. Nu e a stiloului asta, no way.

Penita este una generica de calitate foarte proasta, otel, cu varf ambutisat stil “spoon”, uzuala prin anii 60, la stilourile de calitate slaba. Feedul este metalic (din nou: cine naiba, wtf?), si e primul feed metalic vazut de mine. I have never before, etc.

Incarcare prin levier cu sac interior, sacul destul de rugos, probabil din stoc vechi. Interesant este ca acel clip de pe capac este marcat 14. Si asta inseamna 14kt?? Trebuie vazut, pentru ca e foarte curios.

Se vrea inlocuirea sectiunii de penita cu una potrivita, inlocuirea feedului cu unul normal, inlocuirea penitei cu una potrivita, etc. Nu e un proiect usor, dar este interesant.

FOTOGRAFII DUPA REPARATIE

Am inlocuit sectiunea penitei cu una de la un stilou din anii 80, cu un feed si o penita de la un stilou Click, se potrivesc perfect. Problema nu a fost asta (desi a fost si asta, printre altele), ci modificarea sistemului de alimentare. Sectiunea inlocuita era prevazuta cu dispozitiv pentru cartus/convertor, iar stiloul asta are un levier, pentru incarcare cu sac.

Am confectionat un step-up, pentru a adapta sacul la gura sectiunii, si merge perfect. Flowul de cerneala este perfect, nu curge, nu picura, nu scapa. Lucru bine facut, zic eu.

Oricum, stiloul arata complet altfel, dupa ce i’am schimbat sectiunea penitei si penita:

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii