Anatomia unui stilou

27/09/2017 Penthing 1 min read

Stiloul este format din mai multe piese si subansamble, si uneori se creeaza confuzie la cum se numeste o anumita piesa sau parte a stiloului, mai ales pentru cineva care este mai noi in ale stilourilor. Functie de cine anume explica, s’ar parea ca exista mai multe denumiri pentru aceeasi parte sau piesa a stiloului; pentru cineva care explica prin telefon altcuiva, despre un defect al stiloului sau, discutia poate fi confuza rau pentru una din parti, sau chiar pentru ambele. Am observat ca atunci cand incerc sa ajut cu un sfat prin telefon sau email pe un pasionat de stilouri, de multe ori ne referim la aceeasi piesa, insa discutam de parca ar fi doua piese distincte.

Am dorit sa fac acest articol de anatomia unui stilou, din dorinta de a populariza pe cat posibil denumirile uzuale ale pieselor , partilor componente si subansamblelor unor stilouri reprezentative pentru categoria lor. Le’am catalogat in functie de cele mai uzuale sisteme de incarcare: piston, cartus/convertor, levier, buton, vacumatic, eyedropper.

Am ales stilourile in asa fel incat piesele si majoritatea subansamblelor sa fie cvasi-similare ca denumire si functie generala, cel putin. Oricum, daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati pentru lamuriri suplimentare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasa un feedbackCe spun clientii