Cel mai mic Parker Vacumatic, in catalog numit Parker Vac Junior Debutante, fabricat in 1947 in al treilea trimestru al anului respectiv. De unde stiu atat de exact ? Pe corpul stiloului, inscriptia aproape ca e stearsa, insa se mai distinge “Made in USA” si cifra “7”, inconjurata de 3 puncte.

Cifra 7 inseamna anul 1947 (Vacumaticul cu buton de incarcare din plastic a inceput sa fie fabricat in 1942, din lipsa aluminiului, considerat material strategic), si a continuat pana in 1948, dar si dupa aceea a continuat in anumite modele, inclusiv la Parker 51.

Celuloidul este striat in inele, si este semi-transparent, straturile de celuloid alternand intre albastru, alb, gri si negru. Lustruit si curatat, stiloul va reveni la culorile vii de altadata.

Agatatoarea este modelul vechi, tip “split arrow” model 1937, de dinainte de productia stiloului acesta, insa este originala pentru acest model. Piese ce mai erau in stoc au fost folosite pe noile (de dupa razboi) modele, pentru motive usor de inteles. Modelul fiind mic, a fost ales sa orneze stilourile Junior Debutante, dat fiind ca (okiometric) se potrivesc perfect ca proportie.

Dimensiunile sunt cele ale unui stilou mic: lungime 118mm, diametru la imbinarea sectiunilor 10mm, postat 137mm. Penita este cea originala, un single tone marcata Parker, 14kt, linie M, scrie perfect.

De un albastru inchis foarte frumos (cam matuit si zgariat totusi, dar va fi remediat frumos), trebuie schinbata diafragma (go figure!), si in general curatare generala si ajustare. Va fi un stilou frumos, si o piesa frumoasa in colectia de Parker Vacumatic.