Un stilou produs in anii ’40, nu mai tarziu de 1944, probabil. Producatorul este firma Dominator France, acum disparuta; o firma de foarte mare renume si success in Franta acelor ani. Stilourile Globe D’Or produse aici erau unele din cele mai frumoase din Franta anilor 40’s.

Stiloul nu era functional, sacul pietrificat, lamela interna corodata si rupta, butonul intepenit, accesoriile matuite si oxidate, penita si feedul dezaliniate, penita indoita.

Inscriptia de pe penita este “VAEDIUM 04 PARIS 40”, otel, destul de flexibila, respiratorul in forma de inima, ceea ce arata o productie a penitei intre 1930 – 1945/50 cel tarziu. Totusi, penita nu este originala acestui model, desi e frantuzeasca si ea, din anii 40’s.

Penitele VAEDIUM erau de obicei in stransa legatura cu stilourile METEORE, productie Franta intre 1930 si 1950. Nu foarte scumpe, erau preferatele functionarilor francezi, pentru ca erau extrem de rezistente si relativ usor de reparat.

 

Inscriptia de pe corp este “1944”, in forma stilizata, cu un cartus dedesubt in care se poate vedea “GLOBE D’OR”, si alt cartus cu literele AR si cifrele 19.


INAINTE DE REPARATIE

Inscriptia de pe stilou, foto in negativ (inscriptia nu este foarte vizibila in mod normal) 

DUPA REPARATIE